Om mig

Jag heter Britt-Marie. Jag har två döttrar som är stora nu och har flugit ur boet. Jag bor med min sambo, Gunnar, i en villa med trädgård i Karlskoga.

Jag har tidigare arbetat som sjuksköterska i drygt 30 år. Både på lasarettet och på Kommunen. Det har varit lärorika år inom vården, och jag har alltid trivts med att gå till mitt jobb. Mina arbetskamrater och mina patienter har betytt mycket för mig, och jag har alltid känt att jag velat göra skillnad.

En röd tråd genom livet har varit att alltid försöka hitta det som är positivt och friskt. Att lyfta fram människans egna inneboende resurser och idéer, också om den jag möter har svår sjukdom, smärta, psykisk ohälsa med mera.

Vi är ju alla unika och underbara på vårt alldeles egna sätt, så det som fungerar för en människa kanske inte funkar för nästa. Men vi kan med gemenskap ge varandra stöd, och så frön genom idéer till nya lösningar.

Jag tror också på helheten, att vi måste må bra på olika plan: Fysiskt, psykiskt, socialt och andligt. Hela människan är viktig.

Det jag inte lyckades lika bra med inom den traditionella sjukvården var att ta hand om mig själv. Det ledde fram till en total kollaps och utmattningsdepression 2017. Hjärnan kunde inte längre fungera, tröttheten var bottenlös och min kropp gick i baklås. Det gjorde ont överallt på alla plan, och jag kunde knappt komma ur sängen.

Det har nu gått fem år och jag har kommit en bra bit på väg att få tillbaka min hälsa. Med hjälp av HoliYoga, meditationer, Reikihealing och stöttning från nära och kära. Trädgården och naturen har alltid gett mig lugn och kärleksfull energi. Det är där jag alltid hittat tröst och återhämtning när jag kommit hem från mitt sjuksköterskejobb och varit ledsen, sönderstressad och bottenlöst trött. Efter att ha rensat ogräs en stund eller klippt gräsmattan så har det liksom runnit av mig – Min trädgård är min bästa terapeut. Den har alltid famnat mig precis som jag är, och i alla lägen.

Min framtid och fortsatta resa i livet består nu av att hitta saker som kan få mig själv att må bra på ett hållbart sätt, till exempel ha en balans mellan aktivitet och vila och att göra saker som gör MIG glad. För min egen skull.

Den nya kunskapen vill jag sedan förmedla till andra genom Friskvård. Sjuksköterskan har nu sadlat om och blivit en Frisksköterska!

HoliYoga och Reiki.

Jag har gått en 1,5 års lång HoliYoga Lärar utbildning till yogalärare i Västerås, hos Ulrica Liavor, grundare och utvecklare. Se www.holiyoga.se. Jag blev färdig i mars 2021.

Jag har också gått en grundkurs i Reiki Healing, hos Anna-Lena Vikström. Se www.anna-lena.se.

Juni 2020 gick jag Reiki 2, fortsättningskursen, hos Ann-Christine Axelsson.

Hösten 2021 kände jag att jag ville ta nästa steg och vidareutbilda mig inom reiki, och gjorde Reiki 3 Art & Master hos Anette Karlsson i Karlstad. http://naturligalivsenergin.se

Jag har även gått Angelic Reiki steg 1 & 2, hos Anna-Sofia Giese Vesterlund. http://www.kansla.nu

Att få chansen att lära mig och jobba med healing, både vanlig Reiki och Angelic Reiki där man samarbetar med Änglarna, är alldeles underbart. Det hjälper mig att läka på alla nivåer och man får en personlig utveckling. Hur man upplever healing är väldigt individuellt. I början tyckte jag att det var svårt att veta om det riktigt fungerade eller inte…även om andra upplevde pirr, att det blev varmt och kändes behagligt att ta emot healingen. Ju mer jag jobbat med Reiki och övat upp känslan för hur energierna strömmar genom min egen kropp och i mina händer så har min egen upplevelse när jag ger behandlingar också växt. Och för varje kurs och initiering som jag genomfört så har också energierna ökat…ljuvligt.

Kristaller, tarot, Änglar och andlighet.

Jag kom också genom andliga utvecklingskurser och yogakurser tidigt i kontakt med kristaller. Där blev jag snabbt både förälskad och fascinerad. Att sitta och meditera med en sten hade jag aldrig tänkt på tidigare. Nu är jag inte bara trädgårdsnörd, nu är jag en hopplös kristallnörd också. Det började för några år sedan med att jag beställde några tarotkortlekar, en pendel och ett kristallkit med 4 stenar som passade mig som är Stenbock.

Nu ca. 5 år senare så har jag precis avslutat KristallAkademins stora kurs om Kristall healing. Så spännande och så lärorikt. Att läsa och utbilda sig inom områden som jag brinner för och gillar känns inte jobbigt, det är bara så kul. https://kristallakademin.se

På något märkligt vis så har dom 4 kristallerna förökat sig och blivit många fler…alla lika underbara att jobba med och meditera med. På kursen har jag lärt mig att göra kristallutlägg – kristallhealing, elixir, kristallnät, chakrabalanseringar, hur man vårdar och tar hand om sina kristaller och alla underbara egenskaper…och mycket mer.

Andligheten och kontakten med mina Guider, Änglar, och ÄrkeÄnglar och andra ljusvarelser, väsen mm har kommit av sig själv. När jag blev tvingad att stanna upp och stilla mitt sinne pga. min utmattning så öppnade jag upp en ny dörr som tidigare varit lite på glänt…och förstod att det har alltid funnits där. Det var jag själv som bromsat, både för att jag var lite rädd för det okända samt trodde att jag inbillade mig bara. Som liten försökte andevärlden ta kontakt, men jag var rädd för det jag kunde förnimma. Jag hade inte tid heller i mitt dåvarande liv som ensamstående mamma och mer än heltidsarbetande sjuksköterska att utforska detta område. Nu finns andligheten med mig som en naturlig del. Jag känner mig mera hel som människa. Till min hjälp för att tolka budskapen och känna in situationer, samt få vägledning har jag mina tarot och orakelkort, och pendeln. Ofta har jag förstått rätt genom min intuition, men det är ju så kul att jobba med korten..

För att få hjälp att våga utforska och förstå så har jag gått flera kurser och lärt mig att meditera och kanalisera. Vill lyfta fram dessa goa och duktiga tjejer som hjälpt mig på vägen: Medium Sandra Therus, Anette Uhlin på Anettes Hälsokälla i Kristinehamn, samt Anette S Bergenvy på Heavens Art.

Änglarna har alltid funnits där – och jag har vänt mig till dom när livet har varit lite extra tufft. Dom har gett mig trygghet, styrkan att klara av situationen, kärlek och hopp. Att nu få utbilda mig inom Angelic Reiki är verkligen så stort för mig.

Ju mer jag lär mig desto större respekt, tacksamhet och ödmjukhet känner jag för allting – och förstår hur lite som jag egentligen vet. Mitt mål är att fortsätta vara nyfiken på livet och hålla mig öppen för vad som kommer i min väg. Vad finns bakom nästa vägkrök eller nästa dörr???

Trädgård & Odling.

Du är också varmt välkommen in i min trädgårdsvärld! Jag har odlat ett trädgårdsintresse under snart 30 års tid på hobbynivå. Jag älskar att planera och plantera i min trädgård. Jag vill inte missa en sekund av allt som händer när våren kommer och allt börjar att spira och växa igen…då vill jag vara där och bara uppleva. Jag samlar på vissa extra fantastiska blommor som tex. pioner, irisar, tulpaner och dagliljor…det finns ju så många coola färger och former. Med anledning av att rådjuren och hararna gillar mina tulpaner minst lika mycket som jag så har min alldeles för snälla sambo stängslat in vår tomt. Nu står rådjuren utanför staketet och gråter (rätt åt dom) men jag är glad istället. Jag gillar vilda djur, speciellt när dom håller sig ute i skogen och inte ligger mitt i mitt blomsterhav och skövlar tulpaner. Mitt nuvarande hus och trädgård har jag haft sedan 2007.

I min trädgårdsblogg vill jag dela med mig till likasinnade “trädgårdsnördar”. Kul om någon låter sig inspireras!

Hjärtligt välkommen in i min värld, Britt-Marie YogaGarden!

Daglilja i vacker solgul nyans.
Hemma hos mig varvas Reikibehandlingar med Yogalektioner.
Sagotanten läser meditation och avslappning efter yogapasset…vila och återhämtning för deltagarna.
Yogapass ute i min trädgård….när vädret tillåter. Avslappning och guidad Meditation efter yogarörelserna. Bästa återhämtningen.
Yoga ute vid en vacker sjö, Lunedet i Karlskoga.
Yoga vid Lidetorpsmon utanför Degerfors. Promenad och yoga i vacker skogsmiljö. Alla sinnena väcks…Skogsbad.
Yogapromenad i Bullerdalen, Karlskoga.