Om mig

Jag heter Britt-Marie. Jag har två döttrar som är stora nu och har flugit ur boet. Jag bor med min sambo, Gunnar, i en villa med trädgård i Karlskoga.

Jag har tidigare arbetat som sjuksköterska i drygt 30 år. Både på lasarettet och på Kommunen. Det har varit lärorika år inom vården, och jag har alltid trivts med att gå till mitt jobb. Mina arbetskamrater och mina patienter har betytt mycket för mig, och jag har alltid känt att jag velat göra skillnad.

En röd tråd genom livet har varit att alltid försöka hitta det som är positivt och friskt. Att lyfta fram människans egna inneboende resurser och idéer, också om den jag möter har svår sjukdom, smärta, psykisk ohälsa med mera.

Vi är ju alla unika och underbara på vårt alldeles egna sätt, så det som fungerar för en människa kanske inte funkar för nästa. Men vi kan med gemenskap ge varandra stöd, och så frön genom idéer till nya lösningar.

Jag tror också på helheten, att vi måste må bra på olika plan: Fysiskt, psykiskt, socialt och andligt. Hela människan är viktig.

Efter att ha hamnat i en utmattning 2017 sadlade jag om och började så småningom läsa till HoliYogainstruktör. Jag startade upp med små grupper hemma i vardagsrummet, för att få praktik inför certifieringen. Här läser jag en meditation/ avslappning…

Yogapass ute i min trädgård….när vädret tillåter. Avslappning och guidad meditation efter yogarörelserna. Bästa återhämtningen.

Jag har även utbildat mig inom traditionell Reiki och Angelic Reiki® – Änglahealing. Jag är medlem i förenade Reikiförbundet.

Änglarna har alltid funnits där – och jag har vänt mig till dom när livet har varit lite extra tufft. Dom har gett mig trygghet, styrkan att klara av situationen, kärlek och hopp. Att nu få utbilda mig inom Angelic Reiki är verkligen stort för mig.

Att jobba med healing, både vanlig Reiki och Angelic Reiki är alldeles underbart och man får en personlig utveckling. Det hjälper mig och andra att läka på alla nivåer . Fyller på ny kraft och energi, och skapar balans i livet. Hur man upplever healing är väldigt individuellt. I början tyckte jag att det var svårt att veta om det riktigt fungerade eller inte…även om andra upplevde pirr, att det blev varmt och kändes behagligt att ta emot healingen. Ju mer jag jobbat med Reiki och övat upp känslan för hur energierna strömmar genom min egen kropp och i mina händer så har min egen upplevelse när jag ger behandlingar också växt. Och för varje kurs och initiering som jag genomfört så har också energierna ökat…ljuvligt.

Både Reiki & Yogaverksamheten samsas nu hos YogaGarden.

Trädgård & Odling.

Du är också varmt välkommen in i min trädgårdsvärld! Jag har odlat ett trädgårdsintresse under snart 30 års tid på hobbynivå. Jag älskar att planera och plantera i min trädgård. Jag vill inte missa en sekund av allt som händer när våren kommer och allt börjar att spira och växa igen…då vill jag vara där och bara uppleva.

Min egen trädgård och naturen har alltid gett mig lugn och kärleksfull energi. Trädgården är min bästa terapeut. Den har alltid famnat mig precis som jag är, och i alla lägen. Den gillar mig även om jag är arg, stressad, trött…och det händer något magiskt efter en stund när vi umgås… jag glömmer bort det som skaver och blir glad… jag glömmer tid och rum och är i nuet.

Mitt nuvarande hus och trädgård har jag haft sedan 2007. I min trädgårdsblogg vill jag dela med mig till likasinnade “trädgårdsnördar”. Kul om någon låter sig inspireras!

Kristaller, tarot, Änglar och andlighet.

Genom andliga utvecklingskurser, meditaions och yogakurser kom jag tidigt i kontakt med kristaller. Där blev jag snabbt både förälskad och fascinerad. Att sitta och meditera med en sten hade jag aldrig tänkt på tidigare. Nu är jag inte bara trädgårdsnörd, utan hopplös kristallnörd också. Det började för några år sedan med att jag beställde några tarotkortlekar, en pendel och ett kristallkit med 4 stenar som passade mig som är Stenbock.

På något märkligt vis så har dom 4 kristallerna förökat sig och blivit många fler…alla lika underbara att jobba med och meditera med. Nu ca. 5 år senare så har jag precis avslutat KristallAkademins stora kurs om Kristall healing. Så spännande och så lärorikt. Att läsa och utbilda sig inom områden som jag brinner för och gillar känns inte jobbigt, det är bara så kul. https://kristallakademin.se

På kursen har jag lärt mig att göra kristallutlägg – kristallhealing, elixir, kristallnät, chakrabalanseringar, hur man vårdar och tar hand om sina kristaller och alla underbara egenskaper…och mycket mer.

Andligheten – kontakten med mina Guider, Änglar, och ÄrkeÄnglar och andra ljusvarelser, väsen mm har kommit av sig själv. När jag blev tvingad att stanna upp och stilla mitt sinne pga. min utmattning så öppnade jag upp en ny dörr som tidigare varit lite på glänt…och förstod att det har alltid funnits där. Det var jag själv som bromsat, både för att jag var lite rädd för det okända samt trodde att jag inbillade mig bara. Som liten försökte andevärlden ta kontakt, men jag var rädd för det jag kunde förnimma.

Nu finns andligheten med mig som en naturlig del. Jag känner mig mera hel som människa. Till min hjälp för att tolka budskap och känna in situationer, samt få vägledning har jag mina tarot och orakelkort, och pendeln. Ofta har jag förstått rätt genom min intuition, men det är ju så kul att jobba med korten..

Jag brinner för att kunna hjälpa andra att må bra. Hitta balans i livet, våga lyssna på kroppens signaler, känna mindre stelhet och smärta… bjuda in lugn och ro…och minska stressrelaterade hälsobekymmer. Få in mer glädje och ny energi… med hjälp av Yoga & Reiki. Sjuksköterskan har nu sadlat om och blivit en Frisksköterska!

Utbildningar inom HoliYoga och Reiki.

Jag har gått en 1,5 års lång HoliYoga Lärar utbildning till yogalärare i Västerås, hos Ulrica Liavor, grundare och utvecklare. Se www.holiyoga.se. Jag blev färdig i mars 2021.

Jag har också gått en grundkurs i Reiki Healing, hos Anna-Lena Vikström. Se www.anna-lena.se.

Juni 2020 gick jag Reiki 2, fortsättningskursen, hos Ann-Christine Axelsson.

Hösten 2021 kände jag att jag ville ta nästa steg och vidareutbilda mig inom reiki, och gjorde Reiki 3 Art & Master hos Anette Karlsson i Karlstad. http://naturligalivsenergin.se

Jag har även gått Angelic Reiki® steg 1 & 2, hos Anna-Sofia Giese Vesterlund. http://www.kansla.nu

Fortsättningskurser inom Angelic Reiki steg 3 & 4, samt Professional har jag gått hos Helena Jirenfelt Göteborgs reiki

Ju mer jag lär mig desto större respekt, tacksamhet och ödmjukhet känner jag för allting – och förstår hur lite som jag egentligen vet. Mitt mål är att fortsätta vara nyfiken på livet och hålla mig öppen för vad som kommer i min väg. Vad finns bakom nästa vägkrök eller nästa dörr???

Välkommen till YogaGarden.

Britt-Marie