Reiki

Illustratör Emma Sjöö

Vad är Reiki?

Reiki kommer ursprungligen från Japan och är en metod för självkännedom, avslappning och stressreducering. Reiki aktiverar kroppens egen självläkande förmåga, naturlig healing. Med Reiki kan man lindra smärta och lösa upp spänningar både fysiskt och mentalt. Energidepåerna fylls på, och immunförsvaret ökas. Reiki minskar och förebygger stress, och är därmed bra vid utmattning/utbrändhet. Minskar sömnbehovet och ger förbättrad sömnkvaliteten. Den mjuka beröringen hjälper kroppen att slappna av, och ger smärtlindring samt höjer smärttröskeln. Bra vid till exempel kronisk värk.

Hur går en behandling till?

Under en Reikibehandling får du en mjuk och djupavslappnande känsla. Man kan känna en varm, pirrande känsla från utövarens händer. Du ligger ner på en behandlingsbänk med slutna ögon och slappnar av. Det går även bra att sitta på en stol. Ha gärna bekväma kläder. Jag stoppar om dig med en filt. Efter behandlingen brukar man känna sig både avslappnad och fylld med energi på en och samma gång. Du får alltid en återkoppling med ett kortare samtal om din upplevelse av Reikin och även vad jag som utövare av Reikin har upplevt.

Reiki på distans

Det går bra att ta emot Reikihealing på distans. Jag aktiverar reiki healingen till dig på en bestämd tid. Skapa en lugn plats hemma. Till exempel tänd lite ljus, sitt bekvämt på din favoritplats, ha en varm och gosig filt på dig. Vi samtalar före behandlingen och efteråt får du en återkoppling. Du bestämmer om vi ska prata på telefon, sms eller via mejl.

Du bokar enklast här vello.fi/yogagarden

Reiki ersätter inte traditionell sjukvård utan är ett komplement. Reiki är en friskvårdsmetod som är godkänd av skatteverket. Friskvårdpeng kan användas.

Min grundutbildning i Reiki har jag gjort hos Anna-Lena Vikström. För mer information se www.annalena.se.

Juni 2020 har jag genomfört Reiki 2, fortsättningskursen, hos Grand Reikimaster Ann-Christine Axelsson.

210812. Efterlängtad vidareutbildning i Reiki. Genomfört Reiki Art och Master hos Reiki Master Anette Karlsson, Harmonihälsan i Karlstad.

211024 Angelic Reiki utbildning grad 1 & 2. Ytterligare kunskap vävs in tack vare Anna-Sofia Giese. En underbar kurshelg.