Kategorier
Trädgård

Nystart Våren 2024

Spännande tider står för dörren. En dröm som funnits länge börjar nu ta form. Jag och sambon har under flera år letat efter ett nytt gemensamt boende, där våra intressen och drömmar kan få ta plats. Vi har varit på en oändlig massa husvisningar, men alltid kommit fram till att vi bor bättre där vi är. Vårt eget hus och trädgård har förvaltats och renoverats med kärlek sedan 2007, och nu har vi inte kraft att börja från början igen. Men så i vintras dök huset upp…ett hus med större boyta, ett hus som angränsar till naturen men ändå är beläget i ett kvarter med grannar. Det finns en öppen spis i gillestugan… och det bästa av allt… en färdig inglasad altan. Som jag saknat detta, ett njuterum att trivas i, att kunna odla saker som inte blåser sönder… förlänga odlingssäsongen. Det ska bli så härligt att bara kunna flytta in och börja leva, njuta, odla, piffa… Gunnar får också plats…med sina hobbys och intressen. Musikintresset med piano, gitarrer och alla noter får en egen yta. Förverkliga drömmen och längtan att inreda en snickarhörna och mickelyta/ hobbyrum. Ett eget space för en gubbe i sina bästa år att laga och uppfinna saker på (Köksbordet kanske inte är det bästa stället att löda och laga saker på) Det känns verkligen som en nystart! Och även om en flytt är intensiv och jobbig så ska det bli så spännande.

Hur kan ni lämna den sagolika och magiska trädgården? Det är första reaktionen jag får när jag berättar att en flytt är på gång. Ingen fara, jag är redo. Redo att ta mig an ett nytt projekt. Att lära känna huset och den nya tomten och därefter börja planera, bygga upp en vacker och lättskött trädgård. En oas att längta hem till, precis som den jag nu ska lämna.

Våren och försommaren är den mest perfekta tiden att starta om på nytt. Favoritperennerna/örterna går att ta små skott ifrån, och flytta med i en liten kruka. Sedan låta den stå på tillväxt och planteras när det är dags på det nya stället. Låta växterna hitta ett nytt trädgårdsrum att flytta till. Jag känner en glädje och tacksamhet att jag får njuta dessa första månader på säsongen och hinna ta farväl av min trädgård. Sedan kan jag med lugnt hjärta lämna över till nästa ägare.

Mitt hem och min trädgård är platsen där jag får landa och hitta lugn och ro. Jag får vara kreativ och skapa, vara i flöde med naturen. En plats där små mirakel sker varje dag. En groda som hittar till dammen och tar sig ett dopp. Fågelfamiljerna som flyttar in och fångar insekter till sina små ungar. Magiska fjärilar och andra insekter som lockas in av blommornas nektar och dofter. Hela spannet av vårlökar, perenner och sommarblommor som förgyller med sin fägring. Från den första lilla snödroppen som trotsar vinterns snö och kyla till den sista astern som kämpar på innan frosten till slut vinner segern.

Jag kommer att blogga om detta under våren och sommaren, för den som är intresserad. Hur man kan våga ge upp något som är helt färdigt och magiskt för att följa sitt hjärta och bjuda in nya möjligheter i livet. En nystart!

Känner du att något saknas i ditt liv, eller att något skaver? Börja med att fundera och skriva ner vad du längtar efter. Hur skulle det perfekta boendet vara just för dig. Oavsett om din valda situation är ditt hem, ditt arbete, en relation, eller vad som helst. Börja med att förtydliga för dig själv vad du behöver – dina verkliga behov och dina drömmar. Det är aldrig för sent att hitta din nya väg.

Varma kramar till dig som läser detta. Britt-Marie Sjö YogaGarden.

2 svar på ”Nystart Våren 2024”

Vi önskar er all lycka till med flytten, och som du skriver blommor kan man ju ta med sig som skott, samtidigt en underbar känsla att börja på nytt och nya sorter som man vill prova på. Ni kommer att få det underbart. Många kramar från Gunilla och Hans 🥰🥰

Åh tack fina du… skickar tillbaka massor med kramar förstås. Britt-Marie.

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *