HoliYoga

En mjukare och lugnare Yogaform

HoliYogans ursprung

HoliYogan är utformad av Ulrica Liavor, verksam på Shanti Yoga och kultur i Västerås.

Det är Ulricas egna erfarenheter av yoga som läkande kraft i samband med smärtproblematik och utbrändhet som hjälpt till att utforma HoliYoga konceptet. Hon har bla. sina rötter som professionell musiker, lärare i KundaliniYogan och Mediyogan.

Med dom egna erfarenheterna har sedan HoliYogan växt fram och har även grenat isär sig i fler inriktningar som Röst och Hormon Yoga.

Kort om mig – Min relation till HoliYogan

Jag heter Britt-Marie Sjö och hittade HoliYogan under en period i mitt liv när hela min kropp hade kollapsat – mentalt, fysiskt, psykiskt och existensiellt. Jag har arbetat som sjuksköterska i drygt 30 år, men efter den 3:e utmattningen 2017 orkade jag inte läka och komma tillbaka till mitt gamla yrke.

Sjukvården kunde inte heller hjälpa mig med annat än sjukskrivning och erbjudande om medicinering. Jag återhämtade mig inte snabbt nog enligt samhällets normer. Uppsagd från ett jobb som jag egentligen älskade, utförsäkrad, fortfarande bottenlöst trött…

Jag insåg då att trots min utmattning och förtvivlan så var jag själv tvungen ta tag i det, och hitta en väg ut!  Det enda jag ville var att få må bra, bli pigg och stark igen och kunna jobba  med något som jag trivs med.

Jag hade då turen att HoliYogan kom in i mitt liv. Jag hittade en kurs i Kristinehamn på Kom Lust och fröjd, hos Yvonne. Det blev starten för en långsam men helt underbar vändning. 2019 påbörjade jag utbildningen hos Ulrica i Västerås för att själv bli HY lärare, det bästa beslutet jag tagit. HoliYoga i kombination med Reikikurser blev min väg tillbaks till läkning och att ta hand om mig själv på ett hållbart sätt. Det som hjälpt mig vill jag nu förmedla till andra..

HoliYogan som läkande kraft

Hitta ny energi genom att bara vara…. Lugn och ro hormoner börjar att utsöndras när vi lär kropp och sinne att slappna av. Vila, avslappnings och andningsövningar samt meditationer ingår i alla mina pass.

Att vända obalanser i sin kropp är ingen snabbfix. 2017 var jag som skörast med smärta, oro, stressproblematik, migrän, dålig sömnkvalitet, kognitiva bekymmer, utmattningsdepression, total brist på energi och känslan av att hela kroppen hade låst sig. Jag kom inte upp ur sängen utan tvingades inse att jag kört över mig själv fullständigt. Sprungit alldeles för fort under en längre tid utan vila & återhämtning.

HoliYogan är mjuk, lugn och inkännande. Den hjälper till att hitta tillbaka igen varsamt och kärleksfullt  och skapar tillgång igen till kropp och knopp. Kopplar ihop helheten så man kan börja höra signalerna igen, det är helt underbart!

Vad viskar ditt hjärta när du stannar upp och börjar att lyssna? Landa mjukt med dig själv. Hitta din egen väg genom att börja lyssna inåt. Ge dig själv tiden att slappna av.

Det som är så fantastiskt är att INGET  är statiskt  – allt är föränderligt. Bara man vågar stanna upp och faktiskt lyssna på sig själv. Då kan mjuka varma samtal starta i kroppen och läkning kan börja….små framsteg…ett i taget.

Effekter av att börja på en HY kurs:   Bubbla av glädje! Kreativitet! Lust att dansa! Känslan av samhörighet! Våga släppa taget om det som inte längre gynnar dig och din situation – se nya möjligheter.

Man får tillgång till hela sin kropp, sitt sinne och känsloliv. Man kommer i kontakt med sina känslor även dom som kanske gömt sig riktigt väl…det är normalt att känna sig glad, positiv, busig, mentalt starkare, men även arg, ledsen, frustrerad…alla våra känslor välkomnas och tas omhand med kärlek och respekt för den egna individen. Framför allt så stärks individen och man kan börja att ta hand om sig själv. Boost av självförtroende och självkänslan. Medvetenhet –  mönster och präglingar synliggörs.

Känn att du är betydelsefull och bra precis som du är… även om livspusslet skapar en omöjlig situation med stress, trötthet, smärta eller känsla av spänningar. Kom som du är…

Smidig som en elefant eller stel som ett kylskåp? Du behöver inte vara duktig på att yoga. Du kan vara nybörjare. HoliYogan passar alla. Du kan göra yogaövningarna på stol eller varva stol och yogamatta. Det är din kropp som bestämmer hur just du ska utföra övningarna… du lyssnar på din kropps signaler.

Jag förmedlar HoliYoga i små, trygga grupper där det känns ok att få vara sig själv. Utan våra vanliga roller, utan att behöva vara duktig och prestera…

Det är en ”HoliYogisk rättighet” att bara vara, ta time out när det behövs. Yogarörelserna görs i din egen takt och efter din egen förmåga. Och om kroppen signalerar det kunna vila och bädda ner sig på ullmattan med mjuka filtar och kuddar. Tryggt hållen och famnad av HoliYogan och av mig som lärare.

Yogan är som en mjuk inre stretch, där det lilla är det stora. Vi skapar bättre rörlighet, en mjukare och mer avspänd kropp, smärtlindring…och du får tips att ta med dig hem och kunna göra dina favoritövningar själv.

Holi betyder färgfest i indien, och när vi yogar låter vi våra chakran mötas. Varje chakra/ enegicentral i vår kropp har en egen färg och vibration. Hela människan blir sedd och får må bra på alla plan: Fysiskt, psykiskt och andligt.

Om just du känner att det här kan vara något för dig, så hoppas jag att vi ses framöver på en mjuk ullmatta i min yogalokal. Varmt välkommen!

YogaGardens lokal i Karlskoga, Hallänningsgatan 7.

Stol och pall finns i lokalen både för yogaövningar och vila. Den som vill och kan får yoga på ullmatta.

YogaGardens pentry och samlingsplats efter yogan, och när jag håller i olika kurser.

Jag finns på gaveln i en källarlokal, så ett par trappsteg finns ner till lokalen. Parkering finns på gatan och i kvarteret bredvid.

Kontakt:   Var inte rädd att höra av dig och ställa frågor. Berätta gärna om du tycker att något är bra!!! Glädje sprider glädje...

Telefon / Swish/ skicka meddelanden till 070-1919219

Mejl info@yoga-garden.se

YogaGarden finns även på facebook, det går bra att skicka meddelande/ PM  via messenger. Sök på YogaGarden.Karlskoga  & gilla gärna.

Hos mig kan du använda friskvårdsbidrag. Jag skriver kvitto och är ansluten till Epassi.

Britt-Marie Sjö YogaGarden.

Låt dig inspireras av följande bilder.

YogaGarden har existerat sedan mars 2020. Jag och alla fina yogisar har tillsammans skapat magiska minnen. Vi har yogat inomhus, ute i min trädgård, gjort yoga och andningspromenader ute i naturen och skogsbadat. Vi har även yogat ute i mörkret, under månens klara sken. Trumman har fått följa med ut ibland. Sedan februari 2023 flyttade jag och ullmattorna in på Hallänningsgatan i min yogalokal. Bakom dörren väntar nästa äventyr…

Stor glädje att vara färdig lärare i HoliYoga våren 2021. Bästa beslutet jag tagit att genomföra den utbildningen.