HoliYoga

HoliYoga är en omfamnande och läkande form av yoga som passar alla. Med mjuka och anpassade rörelser utifrån din förmåga. Med närvaro till dig själv och till din kropp kan du släppa kamp och prestation och lyssna på dig själv. Vi är alla unika och har olika fysiska förutsättningar och behov.

Vi yogar på mjuka ullmattor, stående övningar eller på stol. Tryggt och mysigt med kuddar och filtar. Under våren och sommaren yogar vi utomhus när vädret tillåter. Till exempel i min trädgård eller ute i naturen på en vacker plats. Tillsammans gör vi också yogapromenader, inspirerad av breath walk. Detta är en gemensam promenad med yogaövningar som boostar hälsan, skapar lugn och ger gemenskap. När det är höst och vinter ”kryper vi in” och tänder levande ljus, yogar på ullmattorna och har massor med filtar och kuddar. Hur mysigt som helst.

Övningarna anpassas efter hur din kropp mår just nu och i samråd med mig som lärare. Du behöver inte vara duktig på att yoga och man kan ”bara vara” och vila om det är det som kroppen behöver.

Om du har kronisk smärta, stress, utmattning/utbrändhet, ångest, oro, fibromyalgi, stelhet och rörelseinskränkning, migrän, IBS samt Colon irritable med mera så passar denna yogaform.

Yogan startar samtal mellan våra chakran, vår kropp och vårt sinne. Positiva flöden sätts igång i områden där de stagnerat. Läkande processer kan starta. Hela människan får må gott.

Holiyogan lär dig skilja på yttre krav och inre behov. Du återtar förmågan att lyssna på din kropps signaler. Hitta din balans genom sköna yogarörelser, andningsövningar och meditationer med fokus och närvaro.

Du tillåter dig att varva ner, att slappna av och vila. Våga stanna kvar i din kropp och möta motstånd som kanske finns med varsamhet och respekt för dig själv, oavsett vad som behöver läkas.

Holiyogan är utformad av min lärare Ulrica Liavor. Se mer information på www.holiyoga.se.

Följ med ut i naturen på en yogapromenad

Jag genomför också gemensamma yogapromenader, när vädret tillåter och lusten faller på. Mjuka yogarörelser kopplat till andetaget. Naturen i sig är en underbar och läkande kraft. Vi hittar gemenskap men håller självklart avstånd. Du får motion, stärker hjärta och lungor och kombinerar det med allt det sinnliga. Yogapromenaden hjälper dig att släppa negativa tankar och skapa ett inre lugn samt minskar stress.

Mer information om evenemang finns på min Facebook-sida. Återkom gärna hit!

Låt dig inspireras av följande bilder.

Stor glädje att vara färdig lärare i HoliYoga våren 2021. Bästa beslutet jag tagit att genomföra den utbildningen.