Kategorier
Trädgård

Skogens magi

En liten bortglömd stuga i skogen låg  och väntade på att få kärlek och sällskap. Sommaren 2017 började jag och sambon att slå lupiner och röja sly för att hitta gräsmattan som en gång funnits runt den lilla stugan. Till min glädje hittade jag smörbollar och orkideér i gräsmattan. Den plätten fick bli vildäng/naturområde.

Snabbt drogs blicken in mot skogen. Björkdungen och skogen som hör till tomten lockade, och när jag gick in där kändes det direkt att här är en magisk plats. Med markduk och täckbark växte en liten sittplats fram mellan trädstammarna i gläntan. Ett perfekt ställe att sitta på och njuta av trädens sus och fåglarnas sång. Man känner ro i själen. Här vill jag ligga i en hängmatta en varm dag och låta vinden sakta gunga mig. Läsa en bok eller bara vila.

Fåglarna har fått fler holkar och vattenblänk. Runt sittplatsen har vi planterat massor med vårlökar i höstas. Krokus, snödroppar, hyacinter, narcisser, allium, pärlhyacinter, tulpaner mm. Om dom trivs hoppas jag att dom sprider sig och en naturtomt kan växa fram.  

Tillsammans med Rhododendron som basväxt ser jag att skogsdungen med sina raka björkstammar kan bli hur fint som helst. En skyddad skuggig plats med ljuset silande mellan träden. En perfekt plats för att hitta vila och läkning, en plats att mysa och umgås på.

Bifogar lite bilder på vårens älsklingar som lyser upp och ger glädje.

Skogsdungen vaknar till liv igen i början på maj.
Hyacinter i glada färger och doft.
Trollen har flyttat ut efter en kall vinter.
Enkel sittplats mitt i det gröna vardagsrummet.
Magiskt, rogivande sus i trädtopparna.

2 svar på ”Skogens magi”

Så fullkomligt underbart! Nu vet vi att vårt gamla sommarparadis har hamnat i rätt händer. Kram!/Kerstin

Ni är varmt välkomna om ni vill se det i verkligheten! /Britt-Marie & Gunnar

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *