Kategorier
Reiki Yoga

Utmanande Tider

Nu lever vi verkligen i en annorlunda värld mot vad vi är vana vid. Saker som man tagit för givet har nu kastats om i coronas spår. Man måste hitta alternativ och komma på kreativa lösningar, och jag känner att det händer saker i hela vårat samhälle nu. Våra värderingar, skolan och arbetssituationen, våran fritid, möjligheten att träffa sina nära och kära, ja allting har blivit mer komplicerat och distanserat. Samtidigt som vi mer än någonsin behöver varandra, så går det inte att umgås hur som helst.

Jag tänker mycket på mina gamla kollegor som befinner sig i vården. Undersköterskor, arbetsterapeuter och sjuksköterskor som nu har en fruktansvärd arbetssituation. Vem tar hand om deras oro och känslor? Tröttheten och känslan av maktlöshet. Jag tänker också på dom som varslats och nu får minskad tjänstgöring, permitterade. Ovissheten för framtiden och minskad ekonomi. Våra föräldrar, 70 plussarna som helst inte ska vistas i offentliga miljöer och sammanhang. Dom som är ensamma och som inte har någon att dela sin oro med. Jag tänker på er alla.

Vad kan jag göra? Hur kan jag hjälpa till? Min tid som sjuksköterska är tyvärr förbi, kommer aldrig att klara av det arbetet igen hur gärna jag än vill. Men jag kan försöka förmedla gemenskap och kärlek till dom som behöver i form av frisksköterska. HoliYogan och Reikin är underbart läkande och tar hand om hela människan. Oavsett bekymmer om man har oro, sömnbesvär, ont någonstans, spänningar i kroppen, migrän mm. Jag är fortfarande under utbildning hos Ulrica Liavor som utformat denna yoga form, men jag kan dela med mig av det jag kan och har lärt mig. Saker som hjälpt mig att läka en sönderstressad kropp kan hjälpa dom jag bryr mig om.

Precis när jag skulle starta upp mitt företag i början på mars, så kom corona. Dom mysiga yogastunderna på ullmattor med levande ljus, meditationer, sköna och läkande rörelser, allt jag ville förmedla gick inte längre att genomföra.

Jag hann också införskaffa en massagebänk för att kunna ge Reikibehandling. Då verksamheten bedrivs i mitt hem så kan jag tyvärr inte ge vanlig Reiki i nuläget. Så tråkigt då detta är underbart. Jag vill ju möta människan. Det jag kan erbjuda i nuläget är distanshealing som inte är lika mysigt men lika effektivt.

Nu vill jag hitta andra sätt att nå ut till dom som behöver friskvård, och jag kommer att börja yoga utomhus istället. Små grupper, gemenskap men tryggt och bra. Naturen är underbart läkande och jag älskar alla fina naturområden vi har alldeles i vår närhet. Hoppas att dom som vill och behöver detta följer med.

Kram Britt-Marie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *