Kategorier
Trädgård

Vårglädje

Våren 2020

Varje vinter känns det så långt till våren, för jag längtar så mycket. Våren är min absolut bästa årstid. Det är då allting börjar om på nytt. Det börjar lite försiktigt i början på Mars med att snödropparna tittar upp. Kylan är tuff mot dom, men dom modiga underbara snödropparna reser på sig igen när solen skiner på dom. Strax därefter kommer krokusar och scilla. När marken är tom, frusen och kal så kommer vårlökarna upp och börjar fylla min trädgård med liv igen.

Varje dag händer något nytt. Det känns som att gå på upptäcktsfärd. Så mycket växtkraft i en liten lök. Lite senare kommer primadonnorna, narcisserna och tulpanerna. Dom spirar samtidigt som dom första perennerna och buskarna börjar att blomma. Det är härligt att se hur olika färger gifter sig med varandra. Pionernas sirliga blad är jättefina till lila, vinröda, gula, orange tulpaner. Gulltöreln lyser vackert limegul och är också en favorit tillsammans med vårlökar.

Att bara vara en stund i sin trädgård ger ett inre lugn. Om man sitter en stund och vilar så börjar man koppla på sinnena. Man hör humlor som surrar, alla bin som flyger mellan blommorna. Fåglarna som hittat sina boplatser och flyger i skytteltrafik med mat till sina små ungar. Vackra fjärilar fladdrar förbi. Att gå sakta i sin trädgård och bara njuta av dom olika dofterna är magiskt. Att sparka av sig skorna och gå barfota i gräset. Känna hur fötterna får kontakt med jorden och mjuk massage under fotsulorna.

Våren och försommaren är här och jag njuter och fyller på min livsenergi. Solen och naturen som vaknar fyller mitt hjärta med glädje.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *